دانلود مقاله نياز سنجي پايگاههاي اطلاعاتي و مجلات الکترونيکي
0
9.1k
با دانلود مقاله در مورد نياز سنجي پايگاههاي اطلاعاتي و مجلات الکترونيکي در خدمت شما عزیزان هستیم.این مقاله نياز سنجي پايگاههاي اطلاعاتي و مجلات الکترونيکي را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود مقاله نياز سنجي پايگاههاي اطلاعاتي و مجلات الکترونيکي ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:مقاله در مورد
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:17 صفحه
قسمتی از فایل:
چکيده:
با افزايش رشد منابع الکترونيکي و پايگاههاي اطلاعاتي مسئوليت کتابخانه و مراکز اطلاع رساني در انتخاب اين فناوري بسيار سخت و پيچيده شده است. برخلاف آنچه که ديگران مي پندارند انتخاب پايگاههاي اطلاعاتي هرگز کار ساده اي نيست، هرچه که از لحاظ زماني به پيش مي رويم با افزايش هزينه هاي اشتراک ساليانه و نيازهاي اطلاعاتي متغير، فرايند انتخاب دشوارتر مي شود. بنابراين کتابخانه ها ومراکز اطلاع رساني بايد معيارهاي مناسبي براي انتخاب اين منابع اطلاعاتي اتخاذ نمايند، و در غير اينصورت با خطر از دست دادن بودجه و عدم رضايت استفاده کنندگان مواجه خواهند شد. بنابراين سنجش نياز استفاده کنندگان و آگاهي از وضعيت موجود سازمان مي تواند مسئولين را در تعيين معيارهاي دقيق و مناسب جهت انتخاب اين نوع از منابع اطلاعاتي ياري نمايد. کتابخانه مرکزي دانشگاه صنعتي شريف با رسالت خدمت و مسئوليت در قبال استفاده کنندگان هر ساله اقدام به انجام نظرسنجي در خصوص منابع الکترونيکي خود (پايگاههاي اطلاعاتي پيوسته و مجلات الکترونيکي) مي نمايد، تا ضمن آگاهي از ميزان استفاده از اين منابع، به اطلاعات مفيد و روزآمد در خصوص نيازهاي اطلاعاتي استفاده کنندگان جهت تصميم گيري و برنامه ريزي هاي آينده دست يابد. لذا مطالعه حاضر در صدد آن بوده است که با دريافت نظرات و پيشنهادات استفاده کنندگان پايگاههاي اطلاعاتي و مجلات الکترونيکي کتابخانه دانشگاه صنعتي شريف با تعيين ميزان استفاده از اين منابع مورد اشتراک، حتي الامکان به شرايط موجود پي ببردکليدواژه: نيازسنجي، پايگاه اطلاعاتي، مجلات الکترونيکي، کتابخانه دانشگاهي، دانشگاه صنعتي شريف
مقدمه:
پيشرفت دانش و فناوري هاي نوين و رشد صنعت اطلاع رساني در دهه اخير باعث به کارگيري ابزارها و روشهاي جديد شده است. استفاده از شبکه جهاني وب و دريافت اطلاعات از پايگاههاي اطلاعاتي در سراسر جهان از طريق ماهواره ها، اشاعه اطلاعات و دانش مدون بشر را سهل تر و سريعتر ساخته است. امروزه پژوهشگران با استفاده از فناوري هاي رايانه اي و پايگاههاي اطلاعاتي قادرند اطلاعات مورد نياز خود را با دقت و سرعت جستجو و بازيابي نمايند و از اين اطلاعات در تهيه و تدوين مطالعاتشان در زمينه هاي مختلف علمي استفاده نمايند.