دانلود تحقیق درمورد بازگشت به آرزوي سقراط

دانلود تحقیق درمورد بازگشت به آرزوي سقراط

0 8.7k
دانلود تحقیق درمورد بازگشت به آرزوي سقراط

با دانلود تحقیق در مورد بازگشت به آرزوي سقراط در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق بازگشت به آرزوي سقراط را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق بازگشت به آرزوي سقراط ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد بازگشت به آرزوي سقراط

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:28 صفحه

قسمتی از فایل:

برنامه درسي آموزشي فلسفه به كودكان چيست؟

به منظور آموزش شناختي اثر بخش، كتاب هاي راهنماي آموزش لازمند تا تمرين هايي را براي تقويت مهارت شناختي و طرح بحث تهيه كنند و باعث شكل گيري مفهوم شوند.

  دكتر يحيي قائدي

تصور كنيد فلسفه رشته اي است كه درسطح دانشكده ها تدريس مي شود . اكنون بايد تلاش شود تا اين رشته به دوره هاي آموزش ابتدايي و متوسطه تسري داده شود. در اينجا دو نياز عمده وجود دارد 1) يك برنامه درسي جديد 2) آماده كردن معلمان براي آموزش فلسفه در اين دوره ها. تا سال 1980 فقط يك برنامه درسي فلسفه براي كودكان وجود داشت كه به وسيله مؤسسه پيشبرد فلسفه براي كودكان(۱) منتشر شده است. اين برنامه درسي مبتني برپيش فرض هايي درباره كودكان است، اهدافي دارد و كتب و منابعي را تهيه نموده است كه در اختيار معلمان و دانش آموزان قرار مي گيرد تا در فرايند اجتماع پژوهشي كلاس درس در مدارس بتوانند ازآن استفاده نمايند. تمام اين اقدامات به همت ماتيوليپمن(۲) كه براي مدتها مسئول مؤسسه APC Iبود، صورت گرفته است.

پيش فرض ها :

۱. اين برنامه درسي بايد نسبت به مكاتب فلسفي مختلف بي طرف باشد، درعين حال در كل بايد نمايانگر فلسفه اي باشد .

۲. اين برنامه درسي بايد به شكل غير تلقيني تدريس شود .

۳ . كودكان و فلاسفه هر دو از دنيا در تحيرند. بنابراين كودكان در صورتي كه ايده هاي فلسفي به زبان قابل درك براي آنها تنظيم شده باشد، مي توانند ايده هاي فلسفي را بپذيرند و ايده هاي فلسفي خود را اختراع كنند به طور خلاصه كودكان پيوندي طبيعي با فلسفه دارند.

۴. حركت هاي منطقي كه كودكان در مكالمات خود به كار مي گيرند، كاملا از حركت هايي كه فلاسفه مي كنند، متفاوت نيستند، هر دو داراي پيش فرض، استنباط، تعريف اصطلاحات، ساخت ايده، طبقه بندي و تحليل موارد مبهم هستند .

۵ . بسياري از مهمترين اصطلاحاتي كه فلاسفه از آن استفاده مي كنند در واژه هاي مورد استفاده كودكان هم يافت مي شود. نظير خوبي، درستي و انصاف ( دراخلاق ) حقيقت، امكان و درستي( درشناخت شناسي ) زيبايي و هنر ( در زيبايي شناسي ) دليل و مفهوم ( درمنطق ) فرد، زندگي و دنيا ( درمتافيزيك)

6. سئوالاتي كه كودكان مي پرسند، شبيه سئوالاتي است كه فلاسفه مي پرسند، دردوگروه سئوالاتي پرسيده مي شود كه ديگران آن را مسلم مي پندارند.

۷. تصور اينكه كودكان غرق در تجربه هاي محسوس مورد علاقه شان هستند و درباره ايده هاي مجرد بحث نمي كنند، سراسر خطاست. در حقيقت اين پيش داوري يك بزرگسال است كه باعث شده است كودكان درزمينه ايده هاي مجرد رشد نكنند.

۸. وقتي الگوهايي ازتفكرخوب در اختيار كودكان قرارداشته باشد، بهتر فكر مي كنند. اين الگوها ممكن است معلمان كتاب ها ويا همسالان آنها باشند. بويژه مهم است كه كتاب هايي كه براي كودكان نوشته ميشود با الگوهايي از كودكان انديشمند همراه گردد و كلاس درس به صورت يك اجتماع پژوهشي اداره شود.

۹. كودكان وقتي بيشتر ياد مي گيرند كه كتاب هايشان به شكل داستان باشد، نظير داستانها و قصه هاي كوتاه و يا به شكل ادبيات نظير شعر، زيرا اين امر آنها را قادر مي سازد تا معاني زمينه اي فراري را كه درمتون توضيحي قرار دارند را بفهمند و اين معاني را به عنوان جزيي از يك كل سازمان يافته درك كنند.

۱۰ . هرچند هوش به صورت هاي مختلف خود را نشان مي دهد، اما در كلاس درس رايج ترين نمود هاي آن زبان نوشتاري و شفاهي است، كودكان به استدلال كلامي در زبان معمولي نياز دارند، استدلال نمادين دردرجه دوم اهميت است.

11 . كودكان در پي معاني هستند و احتمالا” يافتن چنين معاني ايي براي آنها انگيزشي بزرگ به شمار مي رود.

12. به منظور آموزش شناختي اثر بخش، كتاب هاي راهنماي آموزش لازمند تا تمرين هايي را براي تقويت مهارت شناختي و طرح بحث تهيه كنند و باعث شكل گيري مفهوم شوند.

۱۳ . براي حفظ كيفيت و يكپارچگي رشته هاي تحصيلي، تمرين ها بايد توسط متخصصان برنامه درسي همان رشته نوشته شود نه به وسيله معلمان ديگر.

۱۴ . آموزش شناختي اثر بخش بر تقويت چهار دسته از مهارت ها متمركز است: مهارت هاي استدلال، تحقيق، شكل دهي مفهوم و مهارت هاي ترجمه.

۱۵. تعقل و استدلال يك مهارت است و به وسيله آموزش شناختي كه شامل الگوسازي، مربي گري(۳) و تفكر عملي است به بهترين نحو آموزش داده مي شود.

هدف هاي فلسفه براي كودكان :

۱ . بهبود توانايي تعقل

۲ . پرورش خلاقيت 3

۳ . رشد فردي و ميان فردي

۴. پرورش درك اخلاقي

۵ . پرورش توانايي مفهوم يابي در تجربه: بررسي شقوق مختلف، بررسي بي طرفي، بررسي انعطاف پذيري دلايل ارايه شده براي باورها ، بررسي جامعيت ، بررسي روابط جزء و كل

ليپمن به عنوان بنيانگذار :

ليپمن استاد سابق دانشگاه كلمبيا و استاد فعلي دانشگاه مونتكلير آمريكا و مدير مؤسسه پيشبرد فلسفه براي كودكان است .وي از سال 1969 با طراحي و اجراي برنامه اي با عنوان فلسفه براي كودكان ( p4c )تلاش نموده است تا فلسفه را به جايگاه واقعي خويش آنگونه كه سقراط مد نظر داشت - بازگرداند. به نظر او فلسفه ويژه بزرگسالان نيست و كودكان نيز مي توانند آن را انجام دهند. او فلسفه را در معناي فلسفيدن به كار برد، كاري كه كودكان مي توانند آن را انجام دهند و به طور ذاتي مستعد انجام آن هستند. ليپمن با انجام اقدامات متعدد و تلاش پي گير و بي وقفه تلاش نموده است تا به هدف فوق دست يابد. يكي از اقدامات مهم او تدوين برنامه درسي فلسفه براي كودكان در قالب قصه، رمان و داستان كوتاه براي كودكان به همراه راهنماي آموزش آنها براي معلمان است. اسامي برخي از اين كتابها عبارتند از :

۱. پايه اول و دوم

برنامه درسي شامل قصه هايي است كه در كتاب سه جلدي الفي گردآوري شده است و يك راهنماي آموزش به نام فكر كردن دست جمعي براي راهنمايي و آموزش معلمان تدارك ديده شده است. در اين پايه ها بر فراگيري زبان با توجه به اشكال استدلال ضمني در محاورات روزمره كودكان تأكيد مي شود .

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر